16 серпня обірвалося життя 85-річного дворазового олімпійського чемпіона зі спортивної ходьби і радянського легкоатлета Володимира Голубничого.

Володимир брав участь у п'яти Олімпійських іграх, на чотирьох з яких вигравав медалі: в Римі-1960 і Мехіко 1968 золото, в Мюнхені-1972 - срібло, а в Токіо-1964 - бронзу. Перший світовий рекорд зі спортивної ходьби на 20 км Голубничий встановив у 19 років.

Володимир Голубничий, фото з rsport

У 2012 році Голубничий в числі 24 легкоатлетів був включений в Зал слави Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), який був заснований в Барселоні з нагоди святкування 100-річчя даної організації. Також, цього року його нагородили орденом князя Ярослава Мудрого. Це вища нагорода України, вона має 5 ступенів, він отримав 5-го ступеня. Має повний комплект медалей чемпіонату Європи, шість разів був переможцем чемпіонатів СРСР, 8 разів - чемпіонатів України.

Володимир Голубничий, фото з rsport

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

2 червня цього року Володимир Голубничий відзначив ювілей - 85 років. Колишній спортсмен помер в українському місті Суми, де народився і прожив все життя.

Володимир Голубничий, фото з rsport

Нагадаємо, що жеєна солдата морської піхоти поховала його на 7-му місяці вагітності: "Моє життя закінчилося разом з життям чоловіка"

Як повідомляв Знай.uа, умер останній онук Івана Франка Роланд, колеги сумують: "Світла пам'ять про добру людину"

Також портал Знай.uа писав, що пара пенсіонерів побудували свої стосунки після 70 і вже 12 років разом: "Живемо в своє задоволення"