В Україні очікується енергетична криза під час опалювального сезону. Дані надає портал ТСН.

Ситуацію кризи прогнозують як експерти з питань енергетики, а також і державні компанії. Причина в тому, що на складах українських ТЕС не вистачає вугілля. А вони виробляють тридцять відсотків електроенергії в країні.

У минулому опалювальному сезоні ситуація з вугіллям на українських теплоелектростанціях була набагато кращою, проте уникнути від проблеми з електропостачанням уникнути не вдалося. Наприклад, в лютому і березні українські теплоелектростанції почали регулярно зупиняти свої енергоблоки на ремонт.

Енергетики ДТЕК Запорізька ТЕС пройшли навчальний курс від Honeywell
Енергетики ДТЕК Запорізька ТЕС пройшли навчальний курс від Honeywell

Уникнути віялових відключень вдалося тільки за рахунок покупки електрики у сусідній Білорусі. Однак зараз між двома державами виник конфлікт через ситуацію з виборами в країні і тепер купувати білоруську електрику заборонено законом. Посилює проблеми також непідйомна ціна газу, яка не під силу купити тепловим електростанціям України.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Зараз на українських складах теплоелектростанцій знаходиться сімсот вісімдесят три тисячі тонн вугілля, це на тридцять шість відсотків менше, ніж необхідно за графіком видобутку, який затвердив Кабмін. Для того щоб зимовий період в Україні пройшов спокійно, потрібно в три з половиною рази більше - два з половиною мільйони вугілля.

Раніше повідомляли, 15 000 у ЗСУ замість 30 000: Зеленському запропонували скоротити осінній призов в армію, чого хочуть українці.

Як повідомляв Знай.uа, тарифи на комуналку зросли до 30%, а норма споживання-менше в два рази: українці вимагають терміново переглянути платіжки.

Знай.uа писав, українці просять Володимира Зеленського збільшити орендну плату за землю: віддають роками за копійки.