Аеропорт захопленого міста Кабула заполонили натовпи людей, які намагаються втекти з міста. Через тисняву в аеропорту загинуло кілька людей.

Про це пише Al Jazeera.

Так, стало відомо, що щонайменше п'ятеро людей загинули в аеропорту Кабула, коли сотні людей намагалися силою проникнути в літаки, що вилітають з афганської столиці.

Кабула, скріншот з відео
Кабула, скріншот з відео

"Всі комерційні рейси були скасовані з міжнародного аеропорту Хаміда Карзая після хаосу, викликаного афганцями та іноземцями, які намагалися втекти з Афганістану, коли бойовики Талібану захопили його", – пише видання.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На опублікованих в мережі кадрах видно, що люди заблокували злітно-посадочні смуги – деякі з них забралися на евакуаційний літак. Деякі люди чіплялися за шасі злітаючих американських транспортників.

Кабула, скріншот з відео
Кабула, скріншот з відео

Нагадаємо, тисячі афганців та іноземних громадян утворили тисняву в аеропорту Кабула, намагаючись втекти з країни після переходу влади до "Талібану", контроль над аеропортом взяли сили США.

Через зростання насильства з Афганістану українським літаком вивезли майже 80 осіб, у тому числі 8 українців.

Нагадавши, таліби захопили 90% Афганістану, залишилася столиця: військові здаються і тікають з країни. Талібан " вторгся в столицю - це найостанніше незахоплене велике місто

Як повідомляв "Знай.uа", Роман Бочкала розповів про силу і слабкість Афганістану. Країна певний час була в зоні впливу Радянського Союзу, потім перейшла під вплив США, - військовий журналіст про Афганістан

"Знай.uа" писав, ветерани Афганістану стали грозою бойовиків на Донбасі: "Коли ворог біля воріт". Стало відомо про те, що ветерани війни в Афганістані пішли добровольцями в АТО. Перші подробиці про героїв.