За повідомленням уряду, було затверджено зміни до процесу підтвердження попереднього досвіду роботи для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або записів у ній.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

На засіданні правління директорів Пенсійного фонду України 17 грудня 2020 року Уповноважений Верховної Ради з прав людини, який є членом Колегії Верховної Ради, запропонував вирішити питання судового підтвердження термін заслання для зарахування стажу.

Фото: На сторінці в Фейсбуці
Фото: На сторінці в Фейсбуці

Кабінет Міністрів України приймає рішення про внесення змін до пункту 12 процедури підтвердження наявного професійного досвіду щодо призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вносяться зміни пункту 12 порядку підтвердження стажу роботи, призначеного для нарахування пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженої постановою Ради Міністрів України від 12 серпня.

Пенсіонерка, фото з джерел
Пенсіонерка, фото з джерел

Якщо документи, зазначені у першому абзаці цього пункту, відсутні, час утримання під вартою, час відбування покарання у в’язниці та час заслання та примусового лікування може бути визначений судом.

Пенсійний фонд України вніс відповідні зміни.

За проханням Міністерства соціальної політики України 11 серпня 2021 р. уряд схвалив постанову Кабінету Міністрів України № 829 “Про внесення змін до пункту 12 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній”.

Нагадаємо, раніше Українцям пояснили, як збільшити пенсію вдвічі: "Дієвий рецепт успішних країн"

Як повідомляв портал "Знай.ua",Середня зарплата українців перевищила 500 доларів: у яких областях платять від 20 тис. грн

Також "Знай.ua" писав, що Клієнтка "Сільпо" закотила скандал, щоб не вдягати маску: "Опудало жирне"