13 серпня православні християни відзначають день святого Євдокима. Він вважається покровителем родини та дому, тому з давніх-давен у святого просили захисту від всіх негараздів.
З народження він та його родина належали до християнського віросповідання. Євдоким був слухняною та праведною людиною й ще підлітком дав обітницю безшлюбності, передає портал "Актуально".

13 серпня — день святого Євдокима, фото портал "Актуально"
13 серпня — день святого Євдокима, фото портал "Актуально"

Імператор назначив Євдокима правителем Харсианської області за його добрі справи. Всі свої обов'язки він виконував вправно та був дуже милосердним до інших.
Святий помер, щойно йому виповнилось 33 роки. Під час погребальної служби, хто з людей підходив та торкався труни, одужував від важких хвороб. Згодом, коли труну відкрили, то мощі святого мали дивовижний аромат.
Святого Євдокима вважають покровителем родини, тому до нього моляться аби отримати заступництво та вберегти свою родину від всього лихого.

Традиції в цей день.

Під час посту зазвичай можна їсти хліб, овочі та ягоди.

Боронувати борону було завжди прийнято 13 серпня. Люди навіть проводили спеціальні обряди, сила яких допомагала робити борону міцною.

Також, віряни виходили працювати на город та збирали врожай.

У давнину вірили, якщо у цей день на вулиці вітряна погода, то слід чекати на сніжну зиму.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, раніше молитва Марії Магдалині: що просять у покровительки всіх жінок 4 серпня. Молитва святій для жінок для спокою та гармонії

Як повідомляє портал Знай рятує від всіх хвороб: 12 серпня вшановують пам'ять Воргольської ікони Божої Матері

Знай.uа писав, молитва Пресвятому Духу: слова, які допоможуть відпустити гріхи і захистять від негараздів.