В Україні продовжили карантин і режим надзвичайної ситуації: скільки часу ще будемо ходити в масках

"Поточна епідемічна ситуація повністю контролюється, але, на жаль, фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції зростання кількості госпіталізацій важких хворих. Тому, враховуючи поточну ситуацію уряд сьогодні приймає постанову, якою продовжує режим надзвичайної ситуації та адаптивний карантин до 1 жовтня 2021 року", - повідомив Шмигаль під час засідання уряду 11 серпня.

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

На святковий "букет" до Дня Незалежності піде 5 млрд з держбюджету - які івенти готує Кабмін

Очікувана вартість всіх цих підготовчих заходів до свята, за даними Мінфіну, досягає позначки в 5,4 млрд грн.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Одним з найцікавіших пунктів у загальному списку стало забезпечення запуску оптико-електронної космічної системи "Січ-2-1" з космічним апаратом "Січ-2-30" ("Січ-2-1"). А передбачено на це 54,8 млн грн.

А одним з найдорожчих заходів стало "завершення будівництва другої черги Національного музею Голодомору" - на це заплановано витратити 1,3 млрд грн.

"Максимально жалюгідна": Alyona Alyona приїхала зубною щіткою відтирати Софіївську площу

Реперша Alyona Alyona прийшла відмивати Софійську площу в Києві, плитку на якій пошкодили під час зйомок реклами. Вона також запросила до прибирання і представників компанії Red Bull.

Додаткових коментарів Alyona Alyona давати не захотіла. Каже, що вже все розповіла журналістам до цього часу. Зате люди, які прийшли з нею і відмивають щітками бруківку, назвали себе "командою Alyona Alyona".

Alyona Alyona відмиває Софійську площу, кадр з відео
Alyona Alyona відмиває Софійську площу, кадр з відео

Мінімалка в 222 долари: Мінфін порівняв зарплати в Україні і за кордоном

Українець порахував середній рівень зарплати в країні і прийшов до цікавого висновку. На його думку, в 2021 році рівень життя в Україні піднявся на вищий щабель за всю історію країни. Станом на червень 2021 року середня зарплата в Україні становила 526 доларів, і це рекорд для країни.
Мінімальна зарплата в Україні становить 222 долари, і це теж рекордний показник. У Росії зараз мінімалка становить 173 долари.

При цьому в Україні значно менший розрив між бідними і багатими, ніж в інших країнах пострадянського простору.

В Україні зміниться вартість соняшникової олії: що буде з космічними цінами

Як відомо, за останнє півріччя в Україні відчутно зросли ціни на продукти харчування. Одному з найбільш серйозних підвищень цін піддалося соняшникова олія, вартість якого зросла на вісімдесят відсотків. Як повідомив Андрій Педорченко з "Інституту аграрної економіки", вже у вересні цього року передбачається зниження вартості соняшникової олії.

Він зазначив, що цього року очікується збільшення виробництва соняшнику до 14,2 мільйона тонн, що на вісім відсотків нижче торішніх показників.

Соняшникова олія. Фото: Латифундист.
Соняшникова олія. Фото: Латифундист.
Соняшникова олія. Фото: Латифундист.