Стало відомо про те, як же зміняться тарифи на газ в опалювальний сезон. Член Наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук висловився стосовно цього.

Новий пост з'явився в Telegram- каналі Korolchuk Energy, де експерт висловився про газове питання. Директор Нафтогазу Отто Ватерландер говорить про те, що зниження видобутку газу в 2021 році складе 1 мільярд кубів, однак, звідси вилазить головне питання: де споживачі знайдуть цей один мільярд кубів, який не доставить Нафтогаз, і відповідь відразу ж знайшлася.

"Звичайно у європейських трейдерів, лобістом яких і виступає Ватерландер. Отже, Ватерландер дозволить трейдерам газу заробити на чистому місці 300 млн дол. Саме так " - сказано в повідомленні.

У 2020 році трейдери закупили газ приблизно по 130 доларів за 100 кубів, і зараз він знаходиться в сховищах. Тепер, ціна підскочила, і на біржах просять вже 500 доларів за таку ж кількість.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Пост про Нафтогаз, фото: скріншот
Пост про Нафтогаз, фото: скріншот

Виходить, що мінімальний навар трейдерів складе 300 доларів, що в підсумку 300 мільйонів.

Якщо так станеться, тоді українським споживачам доведеться платити за тисячу кубів по 12 тисяч гривень, що практично непідйомна сума для кожного.

Варто відзначити, що трохи раніше компанія представила новий тарифний план на опалювальний сезон. Складе вона 7,96 гривень.

Платіжка, скріншот: Youtube
Платіжка, скріншот: Youtube

В його рамках ціна фіксується на весь опалювальний сезон, і не може щомісяця змінюватися. Діяти він буде до кінця квітня місяця наступного року.

опалення / скріншот з відео
опалення / скріншот з відео

Раніше повідомляли, в Україні підвищать прожитковий мінімум і скоротять зарплати: 5041 Гривня на людину.

Як повідомляв Знай.uа, у Києві жінка влаштувала "Велике прання" прямо на вулиці: зливала під ноги пішоходам.

Знай.uа писав, у Мін'юсті розповіли тонкощі отримання спадщини: заповіт не завжди грає роль.