Для всіх українців, які з великою відповідальністю підходять до питання своєчасної оплати квитанцій за ЖКП, з'явилися дуже важливі новини. Так, в Україні за рік житлово-комунальні послуги подорожчали на 2,7 млрд грн: у червні 2021-го споживачам було нараховано 10,4 млрд грн, а роком раніше суми в рахунках становили 7,7 млрд грн.

У той же час за місяць платіжки подешевшали на 1,3 млрд грн (у травні було 11,7 млрд грн). Про це стало відомо завдяки опублікованим даним на офіційному порталі Держстату.

Інфографіка Держстату, скріншот: ukrstat.gov.ua
Інфографіка Держстату, скріншот: ukrstat.gov.ua

У червні українці зберегли тенденцію з погашення накопичених за зиму ЖКГ-боргів: фактична оплата перевищила нараховану суму на 23,1%. Всього в червні населення сплатило 12,8 млрд грн за комунальні послуги. Загальна сума боргу скоротилася на 2,5 млрд грн: з 68,9 млрд грн у травні до 66,4 млрд грн у червні 2021 року.

Структура заборгованості складається з:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

- постачання та розподіл газу - 24,7 млрд грн боргу;

- тепло і гаряча вода - 21,5 млрд грн;

- електрика - 7,1 млрд грн;

- холодна вода - 6,4 млрд грн;

- управління багатоквартирним будинком - 5,5 млрд грн;

- вивезення сміття - 1,2 млрд грн.

Оплата комуналки, кадр з відео
Оплата комуналки, кадр з відео

При цьому договори про реструктуризацію, за даними Держстату, в червні уклали 5,9 тис. домогосподарств на загальну суму 51,7 млн грн. Найвищу платіжну дисципліну в зазначеному місяці було зафіксовано серед жителів Тернопільської, Київської, Харківської та Дніпропетровської областей.

Раніше повідомляли, українцям розповіли, від кого тепер залежатиме цифра в платіжках за опалення: краще перезимувати в іншому місці.

Як повідомляв Знай.uа, електрика - 900 гривень, холодна вода - 250: скільки українських мінімалок потрібно для комфортного життя в Польщі.

Знай.uа писав, киян залишать без води в розпал літа: "Зробимо це вночі".