В інтернеті були опубліковані дані Держстату, в ході яких визначили, як українські домогосподарства оцінюють свій рівень доходів у минулому, 2020 році.

Як стало відомо, 67,1% сімей - вважають себе бідними — а ось представниками середнього класу виступає лише один відсоток від усього населення. Наприклад, 3,2% українським домогосподарствам минулого року не вдавалося забезпечити навіть достатнє харчування.

Скрін, відео YouTube бідність
Скрін, відео YouTube бідність

11,8% — доходів було достатньо і робили заощадження. 36,6% — постійно відмовляли собі в найнеобхіднішому, крім продуктів харчування. А ось 48,4% українських домогосподарств володіли достатньою кількістю доходів, щоб нормально існувати під час пандемії коронавірусу (COVID-19) у всьому світі. Але при цьому зароблених грошей не вистачало, щоб робити будь-які заощадження.

Держстат, скріншот: ukrstat.gov.ua
Держстат, скріншот: ukrstat.gov.ua

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також стало відомо, що лише 7,1% домогосподарств впевнені, що за наступні дванадцять місяців ситуація з матеріальним становищем зміниться в кращу сторону. А ось 47,4% - що все тільки погіршиться.

Світовий банк визначає середній клас як соціальну групу людей, яка має стійкі доходи, щоб їх можна було використовувати для задоволення широкого кола соціальних і матеріальних потреб сімейства. Такі сім'ї можуть витрачати десять доларів на день - близько 8 тисяч на місяць.

Бідність в Україні, фото 112.ua
Бідність в Україні, фото 112.ua

Нагадаємо, в Україні очікується зростання вартості алкоголю: Верховна Рада збирається прийняти закон

Як повідомляв "Знай.ua", 166 грн за кілограм: українцям впарюють "золоту" лохину

Знай.ua писав, цукор, масло і хліб: що буде з цінами на продукти в Україні восени