Свято Святого Пантелеймона відзначають у понеділок, 9 серпня. Що потрібно знати про цей день, і які є правила на цей день, які потрібно виконати кожному.

Почнемо з того, що православний світ вважає святого Патнетелеймона покровителем хворих і бідних. Саме до нього звертаються за здоров'ям, або ж просять полегшити страждання.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

У цей день люди рекомендують сходити на збір лікарських рослин, так як в цей час вони володіють особливою силою.

З самого ранку необхідно сходити в храм, поставити свічку, і помолитися святому. Крім того, потрібно не забути з собою взяти колоски пшениці, але, якщо їх немає, просто помоліться вдома перед іконою.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ікона святого великомученика Пантелеймона, Свята гора Афон
Ікона святого великомученика Пантелеймона, Свята гора Афон

Господаркам будинку необхідно в цей день накрити на стіл, і страви переважно з давніх часів подавали з капусти.

У цей день, як говорили ще наші предки, повністю заборонено займатися справами по господарству.

Є кілька фактів про Святого, які знають далеко не всі. Наприклад, народився він в Нікомідії, в сім'ї язичника і християнки. Навчався в язичницькій школі, після чого пішов у медичну справу.

Пантелеймон Цілител, скріншот: days.pravoslavie
Пантелеймон Цілител, скріншот: days.pravoslavie

Про християнську віру Пантелеймон дізнався від пресвітерів Єрміпп, Єрмолая і Єрмократа, які вижили після страшної пожежі в 303 році.

Якось, рятуючи малюка від смертельного укусу змії, Пантелеймон почав молитися Господу і пообіцяв, що пройде обряд хрещення якщо дитина виживе. Вмить діти воскресла, а гадюка перетворилася на попіл. Пантелеймон виконав обіцянку, дану Господу Богу. Під час підготовки до хрещення, завдяки молитвам Святий зцілив сліпого чоловіка.

Святого намагалися стратити, але, нічого не виходило, так як мечі ставали занадто м'якими, але, після заклику Господа відправитися на небеса, йому все ж відрізали голову. Примітно, що звідти полилася не кров, а молоко.

Нагадаємо, раніше Молитва Марії Магдалині: що просять у покровительки всіх жінок 4 серпня

Як повідомляє портал Знай.иа Молитва щоб уникнути скорботи і душевних мук: смуток більше не потривожить вас

Також Знай.иа писав, що День Онуфрія Печерського 3 серпня: прикмети на погоду, урожай і суворі заборони церкви