Головний санітарний лікар України Ігор Кузін в нещодавньому інтерв'ю для однієї з українських радіостанцій заявив, що щепитися проти Covid-19 потрібно навіть у випадку, якщо людина перенесла коронавірусну хворобу. Проте обов'язково потрібно дотримуватися певних рекомендацій.

Про це стало відомо завдяки повідомленню однієї з українських радіостанцій.

Ігор Кузін, кадр з відео
Ігор Кузін, кадр з відео

За словами Кузіна, поки у фахівців немає певної цифри, який саме титр антитіл повною мірою захищає людину від коронавірусної хвороби. У той же час діє загальна рекомендація зробити covid-щеплення через 6 місяців після перенесеної коронавірусної інфекції.

"Зараз немає специфічної або визнаної цифри, який титр антитіл повністю захищає від коронавірусної хвороби. У процесі вивчення зараз саме ефективність набутого імунітету або імунітету після вакцинації, це питання розглядалося національними експертами з питань імунізації. Зараз діє рекомендація така, що, незважаючи на те, ви перехворіли чи ні, все одно є успішний досвід і рекомендації провести вакцинацію після 6 місяців після завершення хвороби. Це загальна рекомендація. Тобто людина одужала, шість місяців минуло і можна вакцинуватися", - заявив Кузін.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Вакцина, скріншот: YouTube
Вакцина, скріншот: YouTube

Він також зазначив, що чекати півроку після хвороби не варто тим, хто працює в критичній інфраструктурі, наприклад, це стосується педагогів і медичних працівників. Їм варто робити щеплення раніше, як тільки з'явиться така можливість.

Раніше повідомляли, Віктор Ляшко розповів, як працюватимуть кінотеатри та кафе на локдауні: головні умови від МОЗ.

Як повідомляв Знай.uа, Україна висунула нові правила для в'їзду через карантин: хто "проскочить" без проблем.

Знай.uа писав, вакцинація від коронавірусу: у МОЗ пояснили, чи допускатимуть нещеплених співробітників до роботи.