За вікнами українців вже у всю йде справжній "золотий сезон", прийшов серпень, а разом з ним і сезон смачних фруктів. Цього разу Микита Єфанов з вогняного реаліті Нового каналу "Пекельна кухня" поділився порадами, як купити смачну ягоду.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Нового каналу.

Кавуни, фото: скріншот з відео
Кавуни, фото: скріншот з відео

Сезон кавунів у розпалі. І вибрати смачний, стиглий і соковитий – завдання не з легких. Адже поки його не розріжеш, не дізнаєшся, який смак. Але існує кілька ознак, за якими можна мінімізувати ризик купити несмачну ягоду. Порадами поділиться сушеф реаліті "Пекельна кухня" Микита Єфанов.

Микита Єфанов, фото: Новий канал
Микита Єфанов, фото: Новий канал

Популярні новини зараз
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ "Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

1. Не женіться за розміром

- Ідеально вибирати кавуни середньої величини - каже сушеф. - наприклад, кілограмів 5-7. У величезних ягодах може бути надлишок добрив.

2. Контрастний колір

- Темні і світлі смуги повинні бути максимально чітко позначені, - розповідає Микита. - Чим темніше смуги, тим ягода має більше поживних речовин.

Кавуни, кадр з відео
Кавуни, кадр з відео

3. Сухий хвостик

- Звертайте увагу на місце переходу хвостика в кавун – рекомендує сушеф "Пекельної кухні" на Новому каналі. - Хвостик повинен бути сухим, але не відірваним. Краї "гудзики", з якої він росте, повинні бути сухими. Мокрий зелений хвіст - гарантія незрілого плоду.

4. Тверда шкірка

- Якщо кавун стиглий, кірку неможливо відколоти нігтем, - каже Микита. - Якщо ж вона волога і коричнева – ягода перезріла.

5. Пляма на кавуні

- На місці контакту кавуна з землею має бути пляма, - розповідає сушеф. - Його колір повинен бути насичено-жовтим або ще краще – темно-помаранчевим, але не білим.

А ще, щоб перевірити кавун на стиглість, його можна кинути в воду, якщо спливе – плід стиглий.

Дивіться прем'єру реаліті "Пекельна кухня" 6 вересня на Новому каналі.

Раніше повідомляли, коктейль з дині і фруктові салати: легкі літні рецепти з сезонних продуктів.

Як повідомляв Знай.uа, Влад Яма з батьком показали, як потрібно "роздягати": "Яблуко від яблуні".

Знай.uа писав, машина знесла крапку з кавунами, покалічивши продавця: вийшов заробити копійку і отямився в лікарні.