Попри пандемію коронавірусу у світі, за даними МЗС України на 5 серпня українці можуть полетіти за 15 популярними напрямками. То ж відпочинок за кордоном у 2021 можливий.

Про те, які умови в'їзду висунули туристам популярні країни, пише "Стіна".

Вимоги деяких країн при перетині кордону:

1. Албанія повністю готова приймати туристів з України. І тут не потрібно навіть пред'являти ПЛР-тест з негативним результатом, адже пропускають навіть тих туристів, які не проходили вакцинацію. Крім того, не вимагають дотримання ізоляції по прильоту в країну.

2. Чорногорія теж не вимагає ні сертифіката про вакцинацію, ні здачі тестів. Щоб відпочити у цій країні потрібно здати ПЛР-тест або ж тест на антиген. Пропускають й з сертифікатом про вакцинацію або довідку, що не хворів на COVID-19. В іншому разі необхідно провести 10 днів на самоізоляції.

Монемвасія (Греція), фото: vsviti.com.ua
Монемвасія (Греція), фото: vsviti.com.ua

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

3. Греція вимагає пройти повний процес вакцинації та мати довідку, або пред'явити ПЛР-тест з негативним результатом, зроблений не пізніше ніж за 72 години до відльоту. Зробити тест повинні й діти від 12 років.

4. Кіпр зможуть відвідати вакциновані від COVID-19 туристи з сертифікатом про повну вакцинацію. Не визнається в Кіпрі лише вакцина Covishield. Сюди летіти можна й з негативним ПЛР-тестом.

5. Болгарія пропускає тільки власників Covid-сертифіката ЄС про вакцинацію. Потрібно мати документ про перенесену хворобу або зробити ПЛР-тест.

6. Туреччина є найбільш лояльною до туристів щодо вакцинації. Адже потрапити на відпочинок зможуть всі, хто прищепився будь-якою із зареєстрованих вакцин. Підійде і документ про те, що людина перехворіла в останні пів року на COVID-19, а також негативний ПЛР-тест або тест на антиген.

Пляж в Туреччині, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Пляж в Туреччині, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

7. Грузія впускає тих, хто має негативний результат ПЛР-тесту. Проте на 3-ий день по прильоту потрібно знову здавати аналіз своїм коштом. Вакцинованим легше подорожувати, оскільки країна визнала всі вакцини.

8. Єгипет вимагає від туристів пред'явити сертифікат, в якому повинен бути QR-код.

9. Таїланд приймає туристів після того, як вони строго просиділи протягом 14 днів на карантині.

10. Іспанія не вимагає ні тестів, ні довідок. Проте потрібно заздалегідь заповнити форму санітарного контролю.

11. Італія приймає негативні тести. Тут також потрібно заповнити форму санітарного контролю і 5 днів провести на самоізоляції.

Варто відзначити, що через спалах штаму "Дельта" змінилися вимоги до українців. На кордоні потрібно пред'являти один з наступних документів:

  • Сертифікат про вакцинацію.
  • Негативний результат тесту.
  • Завантажити додаток "Дія" та дотримуватися самоізоляції.

Аеропорт, скріншот: Youtube
Аеропорт, скріншот: Youtube

Нагадаємо, у МОЗ назвали умови, за яких школярів відправлять на дистанційне навчання. Віктор Ляшко назвав умову, за якої дітей не розпускатимуть по домівках

Як повідомляв портал "Знай.ua", середня зарплата українців перевищила 500 доларів: у яких областях платять від 20 тис. грн. Середня зарплата в Україні зросла до рекордного максимуму

Також "Знай.ua" писав, палає найбільше на планеті звалище шин: загрожує катастрофою для усього світу. Загорілося величезне звалище автомобільних шин