З початку нового навчального року учням 1-4 класів замість цифр в якості оцінок ставитимуть в щоденники літери. Такі реформи затвердило Міністерство охорони освіти у власній методичці.

Так, у новій методичці прописали такі нові поняття, як вербальна оцінка, тобто оціночне судження та рівнева оцінка, якою називають оціночним судженням із зазначення рівня результату. Саме тому замість цифр у щоденниках учнів початкової школи будуть літери.

Кожна літера матиме своє значення: "П" означає початковий рівень, "С" означає середній рівень, "Д" - достатній, а "В" - високий.

Такі оцінки будуть ставити з урахуванням динаміки досягнень учня.

"Результати оцінювання особистісних надбань учнів у 1-4 класах рекомендовано виражати вербальною оцінкою, об’єктивних результатів навчання у 1-2 класах – вербальною оцінкою, у 3-4 класах – або вербальною, або рівневою оцінкою за вибором закладу," - йдеться у новій методичці.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще