Цукор, масло і хліб: що буде з цінами на продукти в Україні восени

Як стверджують експерти, подорожчання продуктів пов'язане не стільки з ослабленням національної валюти, як зі стрімким зростанням цін у всьому світі. Україна повністю інтегрована у світову торгівлю, тому ціни на українському ринку сильно залежать від цін на світовому.

Найбільше за останній рік подорожчали соняшникова олія і цукор – на 80% і 70%. Хліб за останній рік подорожчав на 16,1%, макаронні вироби – на 9%, а борошно – на 25%. Єдина група продуктів харчування, яка за останній рік втратила в ціні, – це овочі та фрукти.

Масло в Україні, фото з джерел
Масло в Україні, фото з джерел

Українців попередили про небезпечну приправу з Польщі - "Вражає печінку, селезінку і підшлункову"

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

В Одеській області виявили поставки небезпечних спецій з Польщі.

Як повідомляється, мова йде про камеді ріжкового дерева, в якій виявили токсичну речовину – етиленхлоргідрин. Ця речовина вражає печінку, селезінку і завдає шкоди підшлунковій залозі.

Особливо небезпечними для людей є пари цієї речовини. При цьому саму камедь бобів ріжкового дерева під кодом (Е410) широко використовують в приготуванні морозива, заморожених десертів, вершкових сирів, соусів і в хлібопекарській промисловості.

Лабораторія, фото: Unian
Лабораторія, фото: Unian

Влада Седан показала перше фото новонародженої доньки: Олександр Зінченко плаче від щастя

Влада розмістила пост з радісною новиною - у зіркової пари 01.08.2021 народилася дочка, параметри і ім'я дівчинки поки ще не повідомили. На пологах дружини Олександр не був присутній, але тримав з нею відеозв'язок вже після появи на світ їх малятка.

У кадрі молода мама лежить на лікарняній кушетці і зворушливо тримає на руках свою довгоочікувану дитину.

Влада Седан, фото з Instagram
Влада Седан, фото з Instagram

Сонце зникло, а з неба падає попіл: моторошний природний катаклізм потряс світ

Поки увага всього світу спрямована на боротьбу з вогнем в Туреччині, від катастрофічних пожеж страждають жителі Якутії, які змушені перебувати в темряві цілодобово. Вдень місцеві не бачать сонця через смог, адже там ліс горить вже більше двох тижнів. Постраждало десь 3 мільйони гектарів, з неба падає попіл, який можна сплутати зі снігом.

Пожежі в Якутії, скріншот: Telegram
Пожежі в Якутії, скріншот: Telegram

Співачка MamaRika народила сина слідом за владою Седан: "тепер ми найщасливіші"

2 серпня 2021 року, стало відомо, що Анастасія успішно народила малюка і стала, за її ж словами, найщасливішою разом з чоловіком Сергієм Середою.

А до цього гуморист і ведучий придумав, як їм можна спокійно заробити на квартиру, адже він дізнався, що при народженні дитини держава виплачує 41 тисячу гривень.

MamaRika, фото: Instagram
MamaRika, фото: Instagram