Економіст, і ексміністр фінансів Ігор Уманський, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів про те, що подальше підвищення тарифів на опалення може спровокувати кризу.

І він також додав, що зі зростанням тарифів на газ, може збільшитися ціна на опалення десь на 40-70%. Відомо, що НАК "Нафтогаз" примусово підвищив ціну на газ, тоді як уряд нічого з цим не робить.

Платіжка, скріншот: Youtube
Платіжка, скріншот: Youtube

"Центральна влада робить вигляд, що вона нічого не може зробити. Мовляв, "у нас децентралізація". Єдине, що вона не заважає регіонам встановлювати будь-яку ціну на опалення. Мовляв, хочете - підвищуйте на 70%, а не хочете - можете залишити тарифи незмінними", - пише Ігор Уманський у публікації.

опалювальний сезон в Україні
опалювальний сезон в Україні

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Але ж це може привести до справжньої кризи, так як різницю, яка може в результаті виникнути, хочуть компенсувати за рахунок бюджетних коштів окремих регіонів. Через це люди зовсім відмовляться оплачувати комунальні платежі.

Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube
Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube

Віталій Кличко - мер Києва - раніше заявляв, що ще в травні 120 міст України могли залишитися без гарячої води. А прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що в рамках підготовки до опалювального сезону було накопичено 16 мільярдів кубометрів газу в підземних сховищах при 1,4 млн тонн вугілля.

Нагадаємо, ураган на Закарпатті залишив десятки сімей без даху над головою: зірвало шифер, повалило дерева

Як повідомляв "Знай.ua", заборгованість по зарплаті: українцям виплатили 12,3 млн грн за минулий тиждень

Знай.ua писав, Марина Лазебна розповіла про нарахування субсидій в опалювальному сезоні та підвищення пенсій: дали час до вересня