Спадкування - як повідомляє Мін'юст, це процес вступу в права власності на майно, яке раніше належало вашому родичу, а тепер його не стало.

Часто буває так, що деякі близькі родичі відсутні в числі спадкоємців. Однак це не означає, що вони не можуть претендувати на спадщину, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

"Завдяки цивільному законодавству деякі члени сім'ї все ж можуть розраховувати на обов'язкову частку у спадщині, навіть якщо в останній волі спадкодавця їх не було включено",

Йдеться про те, що малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатні вдова (Вдівець) і непрацездатні батьки мають право на спадщину незалежно від того, чи включені вони в заповіт.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як правило, майно розділяється між найближчими родичами першої лінії порівну. Однак остаточне рішення приймає суд-він може зменшити або збільшити частку в спадщині, враховуючи відносини між покійним родичем і претендентом на його майно, а також зважуючи інші фактори.

Нагадаємо, раніше Мінсоцполітики запустило проект "Рука допомоги" для українців: хто отримає дохід від 15 до 20 тисяч.

Як повідомляв портал "Знай.иа", Пенсіонерка подала до суду за те, що її назвали "бабусею": якою була реакція колег.

Також "Знай.uа" писав, що До 100 кВт-1, 2 гривні, понад 500 кВт-3,5 гривень: українці вимагають розділити тариф на електрику.