Міністерство юстиції України оприлюднило деякі поради українцям на своєму офіційному сайті.

Спеціалісти стверджують, що нерухоме майно може перейти у власність іншої особи лише за договором купівлі-продажу. Ця процедура давно знайома для усіх українців.

Проте іноді, не усі знають про те, що перед тим, як укладати основний договір купівлі-продажу, можна підписати ще й попередній. Це може бути своєрідною гарантією того, що учасники правочину не відмовляться від головної домовленості.

У кого може виникнути необхідність в укладанні попереднього договору?

Попередню угоду можуть укладати у випадку, якщо хтось із сторін правочину не має усіх необхідних документів для підписання основного (наприклад, якщо ви купуєте ще недобудований будинок).

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У той же час, у попередньому договорі можна погодити усі умови. А ще, за необхідності, попередній договір, як і основний, можна, посвідчувати у нотаріуса (у разі, якщо предметом угоди є нерухомість).

Міністерство юстиції повідомляє, що під час минулого року, державними та приватними нотаріусами Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), зареєстровано більше 35 тисяч договорів із відчуження нерухомого майна (не враховуючи земельні ділянки), лише на Полтавщині – більше 14 тисяч, а у Сумській області 10 тисяч та понад 11 тисяч угод посвідчили нотаріуси у Чернігівській області.

Нагадаємо, Свідоцтво про народження можна отримати двічі: інструкція при втраті або пошкодженні документа

Також Знай.uа писав Хамить водій і відмовляється везти? У Мін'юсті розповіли, що робити українцям з пільгами на безкоштовний проїзд

Як раніше писав Знай.uа Приватизація ділянки з будинком: у Мін'юсті українцям назвали 4 етапи отримання землі у власність