Літо у самому розпалі, а це значить, що у самому розпалі й сезон відпусток. Тому українці масово збираються на відпочинок. Проте аби відпочинок не був зіпсованим, українцям розповіли про їх права під час укладання договору на туристичне обслуговування.
Про це розповіли на фейсбук-сторінці Держспоживслужби.

Українцям порадили перед тим, як укладати договір на туристичне обслуговування перевірити, щоб туроператор мав чинні ліцензію та фінансове забезпечення (актуальна інформація доступна на офіційному сайті у розділі "Діяльність-Ліцензування туроператорської діяльності-Ліцензійний реєстр").

Відпочинок в Кирилівці, кадр з відео
Відпочинок в Кирилівці, кадр з відео

Також пам'ятайте, що кожна зі сторін до початку подорожі може вимагати внесення змін до договору або його розірвання у зв'язку зі зміною істотних умов договору та обставин, якими вони керувалися під час його укладення. Будь-який договір на туристичне обслуговування укладається в письмовій чи електронній формі відповідно до закону.

Відпочинок на морі, скріншот відео
Відпочинок на морі, скріншот відео

Відповідно до вимог статті 20 Закону України "Про туризм", турист має право відмовитися від виконання договору на туристичне обслуговування до початку подорожі за умови відшкодування туроператору (турагенту) фактично здійснених ним документально підтверджених витрат, пов'язаних із відмовою.

Раніше повідомляли, ціле місто заполонила небезпечна колюча рослина, що викликає тривожні симптоми.

Як повідомляв Знай.uа, обіцяли 9 тисяч гривень, а видали менше половини: українець викрив недобросовісних роботодавців.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Знай.uа писав, власники турбаз на Світязі зливають нечистоти в неіснуючу каналізацію - "Це не я, це сусідка".