Відома своїми жорсткими заявами українська дитяча письменниця Лариса Ніцой переключила свою увагу на гурт "Грін Грей" та їхню пісню, яку вони виконували російською мовою. Лариса Ніцой почала свою розповідь з передісторії, в якій розповіла про участь в формуванні та прийнятті мовних квот кілька років тому.

Лариса Ніцой розповіла, що для роботи їй довелося побувати в країнах Прибалтики і вивчити всі аспекти роботи "мовних норм". Тоді її супроводжував латвійський депутат, який розповів про співачку Лайму Вайкуле та її репертуар відомих хітів у виконанні латиською.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Лариси Ніцой в мережі Facebook.

Лариса Ніцой, скріншот: Youtube
Лариса Ніцой, скріншот: Youtube

"Я прислухалася. І яке ж було моє здивування. Лайма Вайкулє співала свій "Вернісаж" латиською мовою! Я висловила своє здивування. Депутат мені пояснив, що радянська зірка естради всі пісні в Латвії співає латиською, бо таке законодавство. Я запитала, чи були скандали з боку Лайми Вайкулє. Мені депутат сказав, що не чув про скандали. І чому б то їй скандалити, коли вона патріот своєї країни і свідома громадянка.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Слід зазначити, що й їхнє радіо стало об’єктом мого дослідження. Переклацала багато їхніх радіохвиль, Лайму чула ще кілька разів з іншими піснями – і знову латиською. Як і інших співаків - латиською і англійською.

З того часу пройшло 5 років. З Україною повним ходом воює Московія. Воює в першу чергу за ПАНУВАННЯ в Україні СВОЄЇ московської мови. В Україні з нагоди відновлення 30-ліття Незалежності України від Московії запланували концерт з українськими «хітами», які звучали за ці 30 років. Московськомовний хіт Грін Грея завернули. Грін Грей починає скандал про ущімлєнія", - пише Лариса Ніцой.

Публікація Лариси Ніцой, скріншот: Facebook
Публікація Лариси Ніцой, скріншот: Facebook

Публікація Лариси Ніцой, скріншот: Facebook
Публікація Лариси Ніцой, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, у Харкові продавщицю звільнили після образи мови: "Української тут не буде".

Як повідомляв Знай.uа, захисниця української мови Лариса Ніцой "дісталася" до місцевого телебачення: "У змові проти закону".

Знай.uа писав, Лариса Ніцой "домоглася" вірша від російськомовного українською: присвятив захисниці солов'їній.