З червня 2021 року українцям почали приходити платіжки з новими нарахуваннями, якщо до цього моменту у них були борги за комунальні послуги.

Експерти заявляють, що інфляційна складова боргу, а також 3% річних повністю незаконні. І таким чином, наприклад, у Києві, з "Київтеплоенерго" спробували обійти заборону на штрафи через несвоєчасну оплату, яка була введена ще минулого року до кінця карантину. Про це повідомляє видання ТСН.

Платіжки, фото: скріншот з відео
Платіжки, фото: скріншот з відео

Одна мешканка столиці, Інна Звягінцева, отримала інфляційну складову в розмірі 470 гривень і 3% річних — 158 грн, за заборгованість сумою 5574 грн. Вона залишилася незадоволена, так як мораторій на стягнення штрафів діє досі.

"Хоча Україна вже в зеленій зоні, нагадаю, що на всій території досі діє карантин – до 30 серпня", - додала жінка.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube
Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube

А ось комунальники лише стверджують, що подібні нарахування абсолютно законні, так як не виступають в якості штрафів. Про це заявляє особисто голова підприємства "Енергозбут" Костянтин Лопатін. А заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) уточнив, що свідомим ігноруванням оплати за комуналку займаються і люди з автомобілями і 200 кв. м.

"До таких будуть вживатися досить жорсткі заходи. І ми змушені це робити", - зазначив він.

Платіжка, скріншот: Youtube
Платіжка, скріншот: Youtube

Нагадаємо, газ по 15 гривень, а електроенергія за 2,50: як зміняться ціни для українців у серпні

Як повідомляв "Знай.ua", зараз інша проблема, що "Нафтогаз" продає по 8, ринкова ціна 15, - Фурса

Знай.ua писав, у Києві підвищать тарифи на тепло і воду від 30 до 40%: експерти підрахували приблизні суми в платіжках