У проєкті державного бюджету на 2025 рік, затвердженому Кабінетом Міністрів України, закладено курс долара на рівні 45 гривень.

Що буде з курсом долара у 2025 році?

За інформацією Міністерства фінансів України, у бюджеті на наступний рік закладено курс на рівні 45 гривень за долар. Це один з базових показників, за яким будуть розраховуватися багато фінансових операцій в країні. Також у проєкті держбюджету на 2025 рік середня заробітна плата встановлена на рівні 24 389 гривень.

Людина, яка міняє долари
Людина, яка міняє долари

За даними Міністерства фінансів, доходи загального фонду державного бюджету, без урахування трансфертів та субсидій, становлять близько 207,4 млрд грн і є важливим джерелом розвитку економіки. З точки зору видатків, найбільше зростання бюджету відбудеться у сфері безпеки та оборони, на яку у 2025 році планується витратити 3 643,6 млрд грн. На цей сектор буде виділено 223 млрд грн, що становить 26,3% від прогнозованого ВВП України. Ці кошти підуть на виплату зарплат, забезпечення армії всім необхідним, закупівлю озброєння та техніки, підтримку оборонної промисловості.

Військовий з бронежилетом
Військовий з бронежилетом

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Плату за світло нараховуватимуть по-новому Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Нещодавно Міжнародний валютний фонд (МВФ) покращив свій прогноз щодо курсу гривні у 2024 році, але в МВФ зазначили, що курс долара буде поступово зростати протягом наступних п'яти років. Це може вплинути на економічну ситуацію в країні, тому важливо стежити за змінами обмінного курсу та адаптувати фінансові стратегії до нової ситуації.

Нагадаємо, нові обмеження, скільки українці зможуть перевести грошей за кордон.

Чому долар не по 30, НБУ пояснив ситуацію- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, курс долара на межі, зараз подешевшав але може злетіти до кінця року.