У Міністерстві енергетики прямо заявили українцям: до суворої зими готуйтеся самі. В ефірі телемарафону "Єдині новини" влада розповіла, що замість того, щоб масово допомагати людям, вони пропонують громадянам самим подбати про себе за допомогою того, що доступно.

Головний акцент – на енергоефективності та самостійній підготовці будинків до холодів. Сенс у тому, що держава готова підтримати громадян через кредити на утеплення та встановлення обладнання, яке допоможе взимку залишатися зі світлом та теплом.

зима, фото: ua.depositphotos.com
зима, фото: ua.depositphotos.com

Наприклад, можна взяти гроші на сонячні панелі, генератори та інше обладнання. Влада називає це первинними заходами з утеплення та енергозбереження. По суті пропонується самим покращувати енергоефективність свого житла, щоб не замерзнути.

Для цього уряд полегшує доступ до фінансування на такі речі, як встановлення сонячних батарей, генераторів та іншого обладнання, яке допоможе покрити побутові потреби від 3 до 10 кіловат.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу З 1 жовтня платіжки за світло зміняться "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Це має вирішити проблему перебоїв з електрикою та теплом узимку. Грубо кажучи, якщо хочеш провести зиму із теплом, держава пропонує брати кредити та діяти самій.

Нагадаємо, мільярдні "саркофаги" не врятували: захист енергетичних об'єктів жорстко розкритикували

Раніше ми писали про можливий блекаут в мегаполісах: чим запастися, щоб пережити багато годин без електрики

Крім того, Знай.ua повідомляв, чи дотягнемо до весни: що буде з виплатою субсидій в опалювальному сезоні