В опалювальному сезоні 2024/2025 українці будуть із житловими субсидіями – грошей у бюджеті достатньо. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години питань уряду у Верховній Раді, інформує "Укрінформ".

Соціальні виплати та допомога, у тому числі субсидії для українців, фінансуються міжнародними донорами, тож узимку громадяни без підтримки не залишаться.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

"Наша субсидіарна політика ніяк не змінюється: всі люди, які потребують субсидії, отримують їх і будуть отримувати у повному обсязі. Ми як держава ці зобов'язання виконуємо. Коштів у бюджеті достатньо", - запевнив глава уряду.

Водночас Денис Шмигаль нагадав, що процес отримання субсидії в Україні цифровізований. Особам, які мають право на субсидію, автоматично надходять повідомлення із пропозицією оформити допомогу. При цьому подати заяву можна як особисто, так і дистанційно, скориставшись онлайн-сервісами.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Субсидії перепризначаються на опалювальний сезон з 1 жовтня. Більшості громадян це зроблять автоматично, зокрема тим, кому на літній період призначили "нульову" субсидію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що опалювальний сезон без субсидії: хто з українців ризикує втратити допомогу.

Також наш портал інформував, як отримати "зимову субсидію" від благодійників: на тверде паливо, комуналку та інші потреби.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські родини матимуть змогу заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.