В Україні запускається нова програма субсидій для підтримки аграріїв, які працюють у прифронтових регіонах. Це ініціатива Міністерства аграрної політики та продовольства, яка має на меті допомогти сільськогосподарським підприємствам, що знаходяться поблизу лінії фронту, компенсувати витрати на ведення господарства в складних умовах.

Міністр аграрної політики Віталій Коваль оголосив, що отримати державні субсидії під врожай зможуть аграрії з дев'яти областей, які найбільше постраждали від бойових дій: Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської.

Ці регіони визначено як зони підвищеного ризику через близькість до лінії фронту, що значно ускладнює ведення сільського господарства.

Аграрій. Фото: кадр Youtube
Аграрій. Фото: кадр Youtube

Субсидії надаватимуться за кожен гектар землі, засаджений або засіяний сільськогосподарськими культурами, залежно від місця розташування угідь.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Мер Одеси Геннадій Труханов оформив паспорт РФ та банківську картку у лютому 2022 року: фото документів Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Розмір виплат залежить від рівня загрози:

  • 1000 грн за гектар — для угідь, що розташовані на територіях можливих бойових дій;
  • 2000 грн за гектар — для земель, що знаходяться в зонах активних бойових дій.

Заявки на субсидії можна подавати з 10 по 25 вересня. Після завершення цього періоду Міністерство аграрної політики та продовольства опрацює отримані документи і розподілить кошти серед аграріїв. Виплати планується здійснити до 1 грудня 2024 року.

Нагадаємо, рівняни добувають електрику зі сміття: як працює їх установка

Раніше ми писали про те, що продають майже за безцінь: ціни на сезонні фрукти впали нижче собівартості

Крім того, Знай.ua повідомляв, в Україні з'явилась нова державна допомога для аграріїв: як отримати субсидію