Кабмін вніс зміни до програми доступного іпотечного кредитування єОселя, які мають зробити придбання житла значно легшим для українців віком до 25 років. Раніше перший внесок на помешкання для цієї вікової групи становив 20% від суми, але вже з 19 вересня 2024 року він буде вдвічі меншим — всього 10%.

Це дозволить молодим людям легше вступати в програму та отримувати кредит на вигідніших умовах. Нововведення стосуються саме молоді, адже саме вони зазвичай мають менше накопичень для першого внеску.

Людина бере кредит у банку
Людина бере кредит у банку

Зменшення мінімального внеску дасть можливість більшій кількості молодих українців скористатися програмою єОселя та придбати власне житло. Водночас, для громадян віком від 26 років умови залишаються незмінними — мінімальний перший внесок становить 20% від вартості житла.

Це стосується всіх інших учасників програми єОселя, які не потрапляють у категорію до 25 років. Також важливо, що для покриття першого внеску українці можуть використовувати житловий сертифікат єВідновлення.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

еВідновлення. Фото: 24 канал
еВідновлення. Фото: 24 канал

Це додаткова підтримка, яка допоможе учасникам програми зібрати необхідні кошти для внеску та швидше отримати омріяне житло. Зміни в програмі єОселя є частиною стратегії уряду щодо покращення житлових умов молоді в Україні, а також стимулювання економічного розвитку через підвищення доступності житлового кредитування.