У вересні виникла проблема із виплатами для військових, бо гроші на зарплати були розраховані лише до цього часу. Про це розповів народний депутат України Іван Крулько із фракції "Батьківщина" в ефірі "КИЇВ24".

Виявляється, під час планування бюджету на 2024 рік на виплати військовим кошти закладали лише до вересня.

Це пов'язано з тим, що очікувалося, що на той час ситуація на фронті стабілізується. Політики сподівалися на деескалацію, думаючи, що Збройні сили України не будуть так сильно потребувати бюджетних витрат, як це було досі.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Тепер ситуація змінилася, і виникла потреба терміново збільшити бюджет на 500 мільярдів гривень. Ці гроші підуть не лише на зарплати для військових, а й на закупівлю зброї за підписаними контрактами.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Раніше народний депутат Роксолана Подласа із фракції "Слуга Народу" повідомила, що Міністерство оборони України зіткнулося з нестачею коштів і не зможе виплатити "бойові" до 20 вересня. Причина та сама – нестача фінансування на поточні потреби армії.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що для літніх українців запровадили новий вид пенсій: можна отримати космічні суми

Вам буде цікаво дізнатися, чи Рада відхилила пропозицію перенаправити 400 млн грн. на потреби ЗСУ: "Ми приймаємо якусь дурню"

Читайте також, Рада наполягла, щоб українцям підвищили пенсії: Кабмін надає перевагу "заморозку"