З настанням холодів кожна родина має подбати про своєчасну оплату комунальних послуг. Для зменшення фінансового навантаження існує можливість оформити субсидію, яка допоможе компенсувати витрати на опалення.

Оформити її можна різними способами: офлайн, онлайн або через поштове відправлення документів. У будь-якому разі знадобиться надати певний пакет документів.

Основними документами для оформлення субсидії є заява та довідка про доходи всіх зареєстрованих членів домогосподарства та їхніх сімей. Важливо зазначити, що для внутрішньо переміщених осіб та орендарів житла враховуються лише ті особи, які фактично проживають у помешканні. Це підтверджується документами, такими як довідка про реєстрацію ВПО або договір оренди.

Тарифи на опалення / фото: Freepik
Тарифи на опалення / фото: Freepik

Якщо у вашому домі немає централізованого опалення, субсидію все одно можна отримати. Для тих, хто опалює оселю газом або електроенергією, передбачена щомісячна грошова допомога. Якщо ж ви обігріваєте житло дровами або вугіллям, держава надає одноразову субсидію на покупку палива.

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Для отримання субсидії на покупку пічного побутового палива звертайтеся до Пенсійного фонду, оскільки вона надається лише раз на рік. Якщо ж йдеться про грошову допомогу на оплату комунальних послуг, необхідно підтвердити тип опалення. Це може бути акт обстеження матеріально-побутових умов для газового або акт обстеження електромережі для електричного опалення.

При розрахунку субсидії враховуються соціальні нормативи. Наприклад, сума субсидії залежить не лише від спожитих кубометрів газу чи кіловат електроенергії, але й від того, яким типом опалення ви користуєтесь. Якщо в приміщенні є кілька видів опалення, ви можете обрати ту комунальну послугу, на яку будуть застосовуватися нормативи.

Щоб оформити субсидію, вже найближчим часом звертайтеся до Пенсійного фонду України за відповідним пакетом документів або подавайте заявку онлайн. Пам'ятайте, що для отримання грошової допомоги всі повнолітні та дієздатні члени сім'ї повинні працювати. Якщо відбулися зміни в складі сім'ї, це також слід повідомити.

Нагадаємо, щомісячні платіжки більше не ваша проблема: кого звільнять від оплати комуналки

Раніше ми розповідали, що на воду запровадять новий тариф: куб підніметься до 100 гривень

Також, 36 тисяч гривень: українцям дадуть нову фіндопомогу