Міністерство соціальної політики України розпочало новий проєкт, спрямований на допомогу внутрішньо переміщеним особам похилого віку та людей з інвалідністю.

Проєкт базується на принципі "Гроші ходять за людиною" і передбачає надання послуг з догляду в стаціонарних закладах та підтримки засобів до існування.

Пенсіонери / фото: Pixabay
Пенсіонери / фото: Pixabay

Як працює ця програма? Все дуже просто:

1. Людина, яка потребує стаціонарного догляду або житла, подає заяву до місцевого органу влади. Це можна зробити особисто, в письмовій формі або заповнивши електронну форму онлайн. Якщо вам важко пройти цей процес самостійно, вам може допомогти соціальний працівник. Він не тільки допоможе вам заповнити заяву, але й порадить вам найбільш підходящого постачальника послуг зі списку, підготовленого Фондом соціального страхування.

Популярні новини зараз
Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Арештовувати рахунки стане простіше: Нацбанк готує зміни Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Дівчина з інвалідністю / фото: Pixabay
Дівчина з інвалідністю / фото: Pixabay

2. Після того, як ви виберете постачальника послуг і підпишете договір, ви зможете негайно почати отримувати необхідні вам послуги. Кошти за такі послуги перераховуються на банківські картки бенефіціарів, що дозволяє їм самостійно покривати витрати на догляд та проживання.

3. Місцеві органи влади також несуть відповідальність за реалізацію проєкту. Вони повинні виявити особу, яка потребує допомоги, та забезпечити своєчасне і повне надання послуг.

Таким чином, людина отримує необхідний догляд і підтримку, де б вона не перебувала, а всі витрати покриваються з державного бюджету.

Нагадаємо, фінансова підтримка на 6 місяців для пенсіонерів та багатодітних сімей.

Створення ОСББ в Україні стало простіше- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, пенсіонерам дадуть надбавки, хто отримає кошти?