Уряд України прийняв кілька важливих рішень, які спрямовані на зміцнення держави.

Серед цих заходів особлива увага приділяється наведенню порядку в сфері житлово-комунальних послуг. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він розповів, що українцям стане доступний електронний кабінет, де кожен зможе побачити інформацію про тарифи та підписати договір із постачальниками послуг прямо онлайн.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Ця нова система має кілька переваг:

  • вона автоматизує процеси надання послуг,
  • забезпечить легкий доступ до сервісів,
  • покращить облік споживачів,
  • допоможе краще контролювати якість наданих послуг.

Як пояснив Денис Шмигаль, користувачі отримають можливість через електронний кабінет отримувати всю необхідну інформацію про управителів, виконавців послуг, актуальні ціни та тарифи, а також результати розгляду своїх скарг та звернень. Крім цього, у зручному онлайн-форматі можна буде підписати або розірвати договір із постачальниками.

Популярні новини зараз
Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Нові правила роздягнуть водіїв до нитки
Показати ще

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що ситуація з боргами за комунальні послуги погіршилася після початку повномасштабної війни росії проти України. Як повідомляється, кількість боржників зросла на третину, найбільше їх у Дніпропетровській та Харківській областях.

Нагадуємо, за комунальні платежі можна платити у половину менше, як заощадити.

Які категорії українців не залишаться без світла навіть з боргами- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, українців попередили про неминуче подорожчання газу.