До кінця опалювального сезону в Україні утримуватимуть тарифи на газ для населення, але подорожчання в найближчому майбутньому неминуче. Про це заявив директор із досліджень аналітичного центру "DiXi Group" Роман Ніцович в ефірі "Українського Радіо".

На даний момент ринок газу в Україні "заморожений". Постачальники можуть встановлювати ціни не вищими, ніж були станом на 24 лютого 2022 року.

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Втім, рано чи пізно мораторій буде знято – це обов'язково України перед ЄС. Уряд планує розробити план щодо приведення тарифів на газ та електроенергію до ринкового рівня.

"Уряд в межах зобов'язань, взятих перед Європейським Союзом, планує розробити так звану "дорожню карту" лібералізації цін — приведення цін на газ та електроенергію до ринкового рівня, який би покривав всі витрати виробників, постачальників і операторів мереж. Тому рано чи пізно цей рух буде відбуватися", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Місячне затемнення 18 вересня та кохання: для яких знаків Зодіаку цей день принесе шанс на яскраві почуття Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Роман Ніцович зазначив, що квітня наступного року вартість газу для населення точно не зростатиме. Однак надалі не виключається підвищення цін на енергоресурси. Яким буде подорожчання: поетапним чи прискореним – питання залишається відкритим.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ось "звідки ноги ростуть": українцям розкрили секрет незрозумілих боргів за комуналку.

Також наш портал інформував, як отримати "зимову субсидію" від благодійників: на тверде паливо, комуналку та інші потреби.

Крім того, ми писали, як уникнути помилок у платіжках: "Нафтогаз" просить споживачів передавати свідчення по-новому.