Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України змінило систему страхування пасажирів автомобільного та міського електротранспорту. Тепер пасажири більше не є стороною договору страхування для відшкодування збитків у разі настання страхового випадку.

Раніше при купівлі квитка пасажири частково оплачували страховий поліс, фактично страхуючи себе за власні кошти. Це робило їх стороною договору страхування, і у разі нещасного випадку вони мали самостійно звертатися до страхової компанії для отримання компенсації.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Тепер пасажири не є стороною договору страхування. У разі страхового випадку вони можуть отримати відшкодування напряму від страхової компанії за своїм запитом. Це спрощує процес компенсації, оскільки пасажири більше не залежать від страховки у квитку.

Нові правила встановлюють мінімальну страхову суму в 320 000 гривень на кожного потерпілого пасажира, яка покриває шкоду життю та здоров'ю. Це підвищує безпеку та спрощує отримання компенсації у разі нещасного випадку.

Маршрутка. Фото: скрін youtube
Маршрутка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Ці зміни вдосконалюють систему страхування пасажирів в Україні, забезпечуючи їм кращий захист і спрощуючи отримання компенсації у разі страхового випадку.

Нагадаємо, проїзд у громадському транспорті підніметься до 25 гривень

Раніше ми писали про те, що Україна може зазнати важких втрат: доля міста висить на волосині

Крім того, Знай.ua повідомляв, нові правила мобілізації: можна залишитись без водійських документів