З 1 вересня 2024 року проїзд у громадському транспорті Львова подорожчає до 25 гривень, якщо платити готівкою. Наразі проїзд коштує 20 гривень, але міська влада вирішила підняти вартість, щоб мотивувати пасажирів переходити на безготівкову оплату.

Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури, розповів, що це підвищення планувалося ще з червня. Однак спочатку вирішили запровадити можливість безкоштовної пересадки, яка запрацювала у липні.

Тепер настав час підняти тарифи для тих, хто продовжує використовувати готівку.

Оплата проїзду / фото: Львівська міськрада
Оплата проїзду / фото: Львівська міськрада

Безготівкова оплата залишається дешевшою: одна поїздка з карткою "ЛеоКарт" коштуватиме 13 гривень, а якщо платити банківською карткою — 15 гривень. Міські чиновники впевнені, що безготівкова оплата не лише зручніша, а й вигідніша для пасажирів.

Популярні новини зараз
Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Газ та світло: які будуть нові тарифи з 1 жовтня І ви це їсте: українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку
Показати ще

Крім того, у Львові також розпочинають роботу над впровадженням електронного квитка для громадського транспорту. Наступним кроком буде запуск абонементів на проїзд.

Олег Забарило повідомив, що вони наразі розробляють місячні абонементи. Це з тим, що поточні закони неможливо відразу ввести різні види абонементів, наприклад, тримісячні чи річні.

Крім того, Знай.ua повідомляв, водіїв не чіпати: Кабмін озвучив важливу вимогу до ТЦК

Раніше стало відомо про те, що пропозиція від Міненерго може зруйнувати українські заводи: "Дехто точно збанкрутує"

Вам варто знати, що квартплата підскочить на 30%: які будинки постраждають найбільше