З 30 вересня 2024 року українські біженці, які проживають у Німеччині понад рік, повинні замінити українські номерні знаки на німецькі. До цього часу вони мали можливість користуватися автомобілями з українськими номерами без необхідності перереєстрації. Але тепер, після закінчення першого року перебування, офіційна реєстрація автомобіля в Німеччині стає обов’язковою.

Нові правила стосуються українців, які перебувають у Німеччині більше року і користуються власним транспортом. Відповідно до законодавства, після завершення періоду в один рік з моменту в’їзду автомобіль повинен бути зареєстрований за місцем проживання в Німеччині.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Для того, щоб зареєструвати автомобіль, потрібно звернутися до місцевого органу, що займається реєстрацією транспортних засобів. При собі необхідно мати українські документи на автомобіль, включаючи свідоцтво про реєстрацію, номерні знаки, документ, що засвідчує особу, та підтвердження страхування. Також можуть знадобитися індивідуальні дозволи або сертифікати відповідності ЄС.

Після 30 вересня українські документи на автомобілі та номерні знаки втрачають свою чинність на території Німеччини. Використання транспортних засобів без належної реєстрації вважається адміністративним правопорушенням і тягне за собою штрафи.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Зима буде без світла: тривожний прогноз Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити
Показати ще

Для українців, які планують повернутися в Україну, процес зняття автомобіля з німецької реєстрації є спрощеним. Заявку можна подати онлайн. Однак рух автомобіля без реєстрації на території Німеччини заборонений.

Нагадаємо, Польша запровадила нові виплати для українців: хто отримає 6 000 гривень

Раніше ми розповідали, що українців у Словаччині рятуватимуть від бідності: стартувала нова програма допомоги для біженців

Також, оновлення для українців у Польщі: важливі зміни у статусі UKR і PESEL