У серпні 2024 року закінчився термін виплат державної допомоги для частини внутрішньо переміщених осіб, які належать до вразливих категорій. Проте уряд ухвалив рішення продовжити ці виплати ще на півроку, до лютого 2025 року. Однак, перш ніж переселенці зможуть знову отримувати гроші, на них чекає перевірка фінансового стану.

Виплати будуть становити 2000 гривень для дорослих і 3000 гривень для дітей та людей з інвалідністю. Важливо, що переселенцям не потрібно самостійно подавати заявки на продовження допомоги, адже виплати будуть поновлені автоматично. Але для того, щоб держава переконалася в необхідності цієї підтримки, управління соціального захисту протягом місяця проведе масштабну перевірку фінансового стану родин, які отримують допомогу.

Виплати ВПО. Фото: скрін youtube
Виплати ВПО. Фото: скрін youtube

Ця перевірка має на меті визначити, чи зазнали домогосподарства ВПО значних змін у матеріальному становищі. Якщо таких змін не відбулося, виплати будуть продовжені до лютого 2025 року. Однак у разі виявлення покращення фінансового стану виплати можуть бути припинені.

Проте уряд наголошує, що ці перевірки є необхідним кроком для забезпечення справедливого розподілу ресурсів і уникнення випадків зловживання. У результаті таких заходів держава планує скоротити кількість осіб, які можуть отримувати виплати, якщо їхнє фінансове становище покращилося.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

У підсумку, внутрішньо переміщені особи, які не зазнали значних змін у своїх фінансових обставинах, зможуть і надалі розраховувати на державну підтримку.

Нагадаємо про виплати матерям: що зміниться та на яку тепер суму можна розраховувати

Раніше ми розповідали, що два види допомоги одночасно все ще доступні українським ВПО: що треба знати

Також, 20-відсоткова надбавка до пенсії: хто отримає до кінця 2024 року