Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальність стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що споживачам електроенергії можуть неправильно нараховувати плату за електрику. Важливо на цьому етапі розібратися, з чим це пов'язане, і як цього уникнути.

Електролічильники можуть неправильно нараховувати кіловати споживання електроенергії, тому суми у платіжках можуть збільшитись.

Про це стало відомо завдяки попередженню від "Прикарпаттяобленерго".

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Саме тому регіональний оператор радить щомісяця вчасно подавати свідчення лічильників — це дозволить вчасно виявити несправність та уникнути переплат.

Популярні новини зараз
Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Навіть найсучасніші лічильники можуть здійснювати нарахування неправильно. Причини можуть бути різні – програмний збій, заводський шлюб, механічні пошкодження.

Тарифи світло. Фото: скрін youtube
Тарифи світло. Фото: скрін youtube

Тому фахівці радять вчасно передавати показання електролічильників — робити це потрібно щомісяця за два дні до кінця поточного місяця та до 3 числа наступного місяця.

Також в обленерго наголошують, що навіть якщо лічильник справний, якщо не надати актуальних показань вчасно, використання електроенергії нарахують за середньодобовим споживанням. І це також означає переплату споживача.

Нагадаємо, українцям назвали "зимовий" тариф на світ: скільки доведеться платити за кВт*год.

Раніше повідомлялося, кіловати можуть нараховуватися по-іншому: українців попередили з приводу електролічильників.

Також, економія на електроенергії: скільки коштує перехід на "нічний" тариф у 2024 році.