В інфляційному звіті Національного банку України зазначається, що з 2025 року очікується підвищення тарифів на комунальні послуги для населення.

Комунальники анонсували перші тарифні зміни на наступний рік, які поки що будуть локальними та зачеплять лише мешканців Одеської області.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Так, у Білгород-Дністровському повідомили споживачів про намір підняти чинні тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Нові розцінки хочуть затвердити на 2025 рік.

Підняття тарифу комунальне підприємство "Білгород-Дністровськводоканал" обґрунтовує зростанням тарифів на електроенергію, вартості матеріальних ресурсів та деяких ставок податків.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Згідно з пояснювальною запискою, 2025 року вода подорожчає з 38,53 до 46,25 гривні за кубометр, а каналізація - з 35,65 до 43,63 гривні за кубометр.

До речі, місцевий водоканал встановлював оновлені тарифи відносно нещодавно – у квітні 2024 року.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що у прогнозах НБУ зазначено про поступове підвищення тарифів на комунальні послуги з 2025 року. Дорожчатиме не лише водопостачання, а й газ, ймовірно, електроенергія, опалення та інші послуги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям дадуть гроші на оплату газу та електроенергії у зимовий період.

Також наш портал інформував, потонемо в боргах із головою: комуналка може різко подорожчати у 2025 році.

Крім того, ми писали, скільки грошей забере опалювальний сезон: що буде з тарифами на газ, тепло та гарячу воду.