З вересня 2024 року українців чекає чергове підвищення цін на послуги мобільного зв'язку. Зміни торкнуться практично всіх операторів, і тепер середня вартість тарифного плану, який включає хвилини для дзвінків та інтернет-трафік, стартує від 200 гривень на місяць. Це може бути прийнятним для активних користувачів смартфонів, але викликає значні труднощі для пенсіонерів, багато з яких користуються простими кнопковими телефонами та не потребують доступу до інтернету.

Уже неодноразово в інтернеті порушувалася тема створення спеціальних пільгових тарифів для пенсіонерів, які б не включали непотрібні для них послуги і коштували менше. Проте, жоден із операторів поки не запропонував такої можливості, хоча вони й заявляють, що в їхньому асортименті є бюджетні тарифні плани. Давайте розглянемо, які найдоступніші тарифи пропонують основні мобільні оператори України — Київстар, Vodafone та Lifecell.

Пенсіонерка з телефоном в руках
Пенсіонерка з телефоном в руках

Київстар
Київстар створив на своєму сайті спеціальний розділ із тарифами для людей віком від 60 років. До нього входять наступні тарифні плани:

Також існує тариф "LOVE UA Базовий", який коштує лише 75 гривень на місяць, але ця пропозиція доступна не всім. Абонентам необхідно уточнювати у Київстар, чи можуть вони підключити цей тариф.

Vodafone
Найдоступніші тарифи від Vodafone:

  • "Turbo" — 180 гривень на місяць.

  • "Joice Start" — 200 гривень на місяць.

Крім того, існує тариф для контрактних абонентів, які можуть платити 150 гривень за 4 тижні.

Lifecell
Найбільш доступний тарифний план від Lifecell:

  • "Просто Лайф" — 160 гривень за 4 тижні.

Також існує тариф "Я на зв'язку" для мешканців областей, частково окупованих чи наближених до лінії фронту (Запорізька, Харківська, Миколаївська, Херсонська, Донецька та Луганська області). Цей тариф передбачає абонплату в розмірі 60 гривень за 4 тижні.

Нагадаємо, Київстар братиме гроші за важливу послугу: раніше була безкоштовною

Раніше ми розповідали, що Lifecell нарахує додаткові гроші: як отримати на рахунок від 40 до 800 гривень

Також, Київстар скасовує популярну послугу: тепер усім доведеться платити