Супермаркети та роздрібні торговці зобов’язані приймати та обмінювати непродовольчі товари, навіть якщо вони були придбані за акційною ціною.
Така відмова в обслуговуванні порушує чинне законодавство, про це повідомили експерта із захисту прав споживачів. Порушення прав споживачів Експерти встановили, що відмова магазинів у поверненні чи обміні акційних товарів або розміщення написів "Акційні товари поверненню чи обміну не підлягають" є злочином. Законом передбачено, що якщо споживача не влаштовує форма, розміри, фасон, колір, габарит, фасон тощо, споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний товар від того ж продавця.
Повернення:
Право обміну товару протягом 14 днів. На розсуд продавця може бути встановлений більш тривалий термін повернення. Важливо зазначити, що товар, який підлягає обміну, повинен бути в оригінальному стані, без ознак використання, з усіма пломбами, ярликами та платіжними документами.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Що не можна повертати:
Існує також перелік товарів, які не підлягають поверненню або обміну: Згідно із постанови Кабінету міністра від 19 березня 1994 року, до цієї категорії належать такі товари:

  • Парфуми та косметика.
  • Медичні товари.
  • Деякі продукти харчування.
  • Вироби з пір'я.
  • М'які іграшки для дітей.
  • Зубні щітки.
  • Засоби для гоління тощо.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Можливість продовження терміну повернення товару.
Правило 14-денного терміну обміну може бути продовжено, якщо продавець вирішить дати покупцеві більше часу. Однак це рішення приймається на розсуд кожного продавця. Поверненню підлягають лише невикористані товари, які перебувають у належному стані та відповідають усім критеріям; після закінчення 14-денного терміну можливість обміну значно зменшується, і повернення може бути неможливим.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Нагадаємо, під час урожаю супермаркети різко підняли ціни на сезонні овочі.

Як українці змушенні економити на купівлі продуктів- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми писали, супермаркети оновили ціни на продукти.