У вересні в Україні буде впроваджено низку реформ.

Зокрема, будуть підвищені податки та акцизи. Крім того, буде запроваджено повернення коштів за купівлю українських товарів та внесено зміни у пенсійну реформу.

Джерело: УНІАН.

А саме, змінни відбудуться наступні:

Підвищення податку.

Популярні новини зараз
Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Парламент ухвалив законопроект про підвищення податків. Це пов'язано з необхідністю держави фінансувати дефіцит бюджету, яке зумовлене війнею. То ж податок підвищюється на військовів збори, та держава повідомляє, що триватиме підвищення лише до 31 грудня, адже після скасують воєний стан.

Комунальні платежі.

У вересні ціни на газ залишаться без змін, за винятком малих газових компаній, які діятимуть до кінця серпня 2024 року. Водночас 98% населення України отримують тепло від Нафтогазу за ціною 7,96 гривні за кубометр. Ця ціна не змінюватиметься щонайменше 8 місяців. Тарифи на електроенергію залишаються без змін. Останнє подорожчання електроенергії було в червні. Нинішня ціна – 4,32 гривні за кВт незалежно від споживання. Нічний тариф для власників двозонних лічильників становить 2,16 гривні за кВт.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Пенсійна реформа.

У вересні деякі українці отримають додаткові пенсії. Розмір надбавок наступний:

- від 70 до 74 років: до 300 грн на місяць

- від 75 до 79 років: максимум 456 грн;

- від 80 років і старше до 570 гривень.

Для отримання доплати не потрібно звертатися до пенсійного фонду, вона нараховується автоматично.

Пенсіонери / фото: Pixabay
Пенсіонери / фото: Pixabay

Збільшення цін на пальне.

З вересня планується підвищення акцизів на пальне. Очікується, що ціни на дизельне паливо та бензин зростуть на 1,5-2 грн. Додаткові кошти від акцизу будуть спрямовані на потреби армії.

Кешбек від держави.

З вересня стартує програма з надання кешбеку при купівлі українських товарів. Купуючи українські товари, покупець отримає право на 10% кешбеку. Для цього необхідно оформити спеціальну банківську картку та внести дані в додаток "Дія".

Нагадуємо, пенсіонери можуть отримати бонуси від держави.

Безкоштовний проїзд, пільги на комуналку і юридична допомога, що потрібно знати пенсіонерам- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, українців очікує у сфері оформлення соціальної допомоги.