На українців чекає переворот у сфері оформлення соціальної допомоги. Зміни анонсував прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на засіданні Кабінету міністрів.

В Україні продовжують процес цифровізації, що стосується всіх важливих сфер - освіти, економіки, медицини та соціальної галузі. Так, Кабінет міністрів ухвалив важливе рішення щодо зміни у сфері надання соціальної підтримки.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Денис Шмигаль зазначив, що на сьогоднішній день українцям доводиться збирати цілі стоси різних документів, щоб оформити соціальну допомогу. При цьому більшість із цих "папірців" практично не потрібна, адже все міститься в реєстрах.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Вже з 1 жовтня: українцям радять поквапитися із "теплими" субсидіями, інакше - квартира замерзне Пенсіонерам анонсували масштабне підвищення виплат Без нафти все розвалиться, включаючи літаки: експерт пророкує швидкий крах економіки росії ТЦК забирають документи: як діяти
Показати ще

Так, у планах уряду скасувати непотрібні "квести" щодо збирання документів. Все, що знаходиться у державних базах – органи соцзахисту шукатимуть самостійно. Це значно спростить процес оформлення допомоги.

"Тому ухвалюємо рішення, що органи соціального захисту не будуть вимагати у людей жодних паперових документів, якщо вони вже є в базі. Це спрощує життя людям, а також дає прозорість і ефективність державної допомоги", - заявив чиновник.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні скасовують прожитковий мінімум: як це позначиться на пенсіях та соцвиплатах.

Також наш портал інформував, ціни підскочили, ще й без пенсій залишитеся: Пенсійний фонд попередив літніх українців про карти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що на дітей, народжених за кордоном, виплатять 40 тисяч гривень: як батькам отримати гроші.