У Хмельницькому скоро зміняться тарифи на обслуговування багатоквартирних будинків, і це пов'язано безпосередньо зі збільшенням цін на електроенергію. Вже у вересні мешканці зауважать підвищення квартплати приблизно на 30%.

Шість керуючих компаній міста, включаючи "Центральну", "Дубове", "Південно-Західну", "Проскурівську", "Озерну" та "Домком Хмельницький", повідомили про це. Підвищення цін торкнеться кожного будинку по-різному, адже багато залежить від кількості та обсягу послуг.

Комунальні квитанції, скріншот: YouTube
Комунальні квитанції, скріншот: YouTube

Наприклад, у дев'яти- і десятиповерхівках, де є ліфти, рахунки будуть вищими, ніж у двох- або п'ятиповерхівках без ліфтів. Крім того, вартість залежить від того, скільки електроенергії споживається в кожному будинку.

Основна причина підвищення квартплати – подорожчання електроенергії. Керуючі компанії кажуть, що досі намагалися утримувати ціни на рівні, незважаючи на інші фактори, такі як підвищення мінімальної зарплати та зростання вартості аварійних послуг. Однак із збільшенням тарифів на електроенергію вони вже не можуть надавати якісні послуги за старими розцінками.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Востаннє тарифи коригували ще у вересні 2021 року. З того часу багато складових тарифу змінилися, а нове підвищення цін на електроенергію стало останньою краплею, яка змусила переглянути тарифи.

Хоча в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та опалення, він не поширюється на електроенергію та холодну воду.

Найближчими місяцями змін у тарифах на центральне водопостачання, водовідведення, газ та електроенергію не планується. Також тарифи на тепло, транспорт та вивіз сміття у Хмельницькому поки що залишаться без змін, як заявив міський голова Василь Новачок.

Нагадаємо, інфляція в Україні досягла нового піку: які продукти більше не вигідно купувати

Раніше ми писали про те, що зайвий раз посуд не помиєш: для деяких українців може зрости тариф на воду

Крім того, Знай.ua повідомляв, українці побачать зростання у платіжках на 33%: коли та яка послуга дорожчатиме