Як найвигідніше підготуватися до зими в Україні та зекономити на опалені.

Про це розповіли у новому випуску "ГазПравди".

За даними цього випуску можна зробити такі висновки:

На прикладі будинку площею 100 квадратних метрів вони розрахували приблизні витрати на опалення домогосподарства в осінньо-зимовий період при використанні різних систем.

-Газ - близько 20 000 грн
-Електроенергія - до 80 000 грн за сезон
-Тверде паливо (дуб) - близько 30 000 грн.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Це середні цифри, і ціни можуть відрізнятися залежно від регіону та місця розташування конкретного будинку. Витрати можна зменшити, знизивши температуру в приміщенні, організувавши власну доставку дров або встановивши двозонний лічильник електроенергії, щоб зменшити споживання електроенергії вночі вдвічі за кВт.

Тарифи на газ Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

За оцінками, протягом опалювального сезону домогосподарство використовуватиме близько 450 кВт додаткової електроенергії для забезпечення безперебійної роботи газової системи опалення. За поточної ціни на електроенергію 4,32 грн/кВт-год це становить близько 2 000 гривень. Таким чином, домогосподарство площею 100 квадратних метрів витрачатиме додатково щонайменше 18 000 гривень протягом опалювального сезону (16 000 гривень на газ та 2 000 гривень на електроенергію).

Тож, газ залишається найвигіднішим способом опалення. Однак необхідно звернути увагу на те, як експлуатується котел, щоб перебої в електропостачанні не впливали на опалення.

Приватний будинок, скріншот: YouTube
Приватний будинок, скріншот: YouTube

Хочемо нагадати, що теловики попередили про нові тарифи.

Оголошені перші тарифні зміни на 2015 рік.

Черги на відключення світла, де та як знайти графіки.