З 1 вересня вартість однієї поїздки у громадському транспорті становитиме 25 гривень. Новий тариф розпочне діяти у Львові, але не для всіх пасажирів, повідомляє lviv.media.

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило пояснив, що з 1 вересня дорожчає проїзд за умови оплати готівкою. Вартість квитка збільшиться з 20 до 25 гривень.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

При цьому безготівкова оплата залишається найдешевшим і найзручнішим способом для пасажирів.

"Ми з однієї сторони даємо людям можливість дешевше їздити використовуючи безготівкові способи оплати, з іншої сторони ми робимо дорожче вартість готівкового проїзду. Власне з 1 вересня ми плануємо піднімати до 25 грн", - заявив він.

Популярні новини зараз
Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Мобілізованим оголосили важливе нововведення
Показати ще

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Чиновник додав, що підвищення тарифу на проїзд при оплаті готівкою планували ще на початку літа, проте рішення відклали до осені, щоб спочатку запровадити можливість безкоштовної пересадки.

Зазначається, що підвищити вартість проїзду на 5 гривень було заведено для мотивації пасажирів переходити на безготівкові способи оплати. Такі плани анонсували ще перед запуском електронного квитка.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, натяк на подорожчання? Київський метрополітен скаржиться на низьку вартість проїзду.

Також наш портал інформував, економічно обґрунтований тариф на громадський транспорт: де в Україні подорожчає проїзд.

Крім того, ми писали, що українці виїжджатимуть до Європи за новими правилами – в "Укрзалізниці" назвали обов'язкову умову.