У середині серпня різкий стрибок цін на огірки перекреслив плани багатьох українців із заготівлі консервації на зиму. Нині овоч подешевшав. Про це розповіла керівник відділу маркетингу ринку "Шувар" Тетяна Попович.

Середина серпня знаменувалася значним стрибком цін на огірки. На оптовому ринку "Шувар" їхня вартість сягала 50 гривень за кілограм. Це було викликано зниженням урожайності через аномальну погоду.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

"Різке зростання цін на огірки, що фігурувало в медіа, пов'язане з тим, що на ринку спостерігався тимчасовий дефіцит через зниження врожайності в умовах спекотної погоди", - каже фахівець.

Зараз огірок почав подати в ціні. Вже можна купити на 13,6% дешевше, ніж у середині серпня.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

"Однак після первинного зростання ціни почали падати через стабілізацію пропозиції, коли на ринок вийшли нові партії продукції. Нині середня ціна огірків на "Шуварі" 43,2 грн/кг", - каже Тетяна Попович.

Тетяна Попович також прогнозує, що ціни на огірок стабілізуються на середньому рівні або навіть знизяться, але цього слід очікувати якщо не буде нових погодних аномалій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у магазини йде осіннє подорожчання: ціни на продукти стануть непідйомнішими.

Також наш портал інформував, курятина стрибнула в ціні, а яйця стали доступніші: як нові цінники вплинуть на звичний раціон українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, курцям приготували нові обмеження: які популярні товари зникнуть із полиць уже у вересні.