Уряд впроваджує нову програму для внутрішньо переміщених осіб, яка надасть можливість отримати фінансову підтримку людям похилого віку та особам з інвалідністю.

Про це повідомив Сергій Козир, член парламентського комітету з питань прав людини. Ця ініціатива спрямована на полегшення умов життя для найбільш вразливих категорій громадян, які були змушені залишити свої домівки через війну.

фото: facebook Пенсійний кур’єр
фото: facebook Пенсійний кур’єр

Згідно з новою програмою, виплати будуть спрямовані на надання стаціонарного догляду соціальними працівниками. Тобто, кошти "ходитимуть за людиною", що забезпечить персоналізований підхід до надання соціальних послуг.

Цікаво, що програма розпочнеться в експериментальному режимі, що дозволить оцінити її ефективність та внести необхідні корективи. Для участі в програмі ВПО повинні подати заяву до місцевих органів самоврядування, після чого укласти договір із соціальним працівником, який надаватиме послуги. Гроші на виплати будуть перераховуватися через Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Очікується, що в рамках проєкту місцеві органи влади створять відповідні організації зі штатом доглядальниць, які безпосередньо допомагатимуть людям похилого віку та особам з інвалідністю.

Нагадаємо, пенсіонерам підвищать виплати: кого торкнеться нова програма від Мінсоцполітики

Раніше ми розповідали, що українцям дадуть гроші на оплату газу та електроенергії у зимовий період

Також вас може зацікавити, що про "комуналку" забудете до весни: українцям допоможуть в опалювальний період — дадуть гроші та паливо