Уряд України оголосив про нові економічні заходи, серед яких — принцип "Воюй або працюй". Це рішення є частиною стратегії, спрямованої на збільшення надходжень до державного бюджету та підтримку економіки в умовах тривалих військових дій.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмігаль під час форуму "Україна 2024. Незалежність" у Києві . За словами Шмігаля, за останні два з половиною роки Україна отримала від міжнародних партнерів близько 100 мільярдів доларів. Ці кошти дозволили країні своєчасно виконувати свої соціальні зобов'язання. Проте, як зазначив прем'єр, зараз виникла критична необхідність знайти додаткові джерела фінансування для державного бюджету.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Для вирішення цього питання уряд пропонує кілька нових заходів. Зокрема, планується збільшення внутрішніх запозичень, підвищення податків на доходи банків, розширення бази для військового збору та підвищення його ставок у певних випадках.

Однак найбільшу увагу привернув принцип "Воюй або працюй". Прем'єр-міністр зазначив, що цей принцип передбачає запровадження низки заходів, спрямованих на виведення ринку праці з тіні. Мета цих заходів — створення нових робочих місць, збільшення середніх зарплат у різних галузях та загальне підвищення надходжень до бюджету.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

"Це важливий момент для економіки країни, — наголосив Шмігаль. — Ми повинні забезпечити кожному українцю можливість або брати участь у захисті країни, або робити свій внесок у розвиток її економіки. Тільки так ми зможемо подолати виклики, що постали перед нами, і забезпечити стабільність та процвітання України".

Запровадження принципу "Воюй або працюй" передбачає жорсткі заходи щодо тих, хто ухиляється від роботи або не бере участь у захисті країни. Це, зокрема, включатиме збільшення штрафів за неофіційне працевлаштування та посилення контролю за виконанням трудового законодавства.

Нагадаємо, українцям виписують неіснуючі штрафи: за які порушення можна не платити

Раніше ми розповідали, що новий податок на посилки може перетворити українців на жертв податкового терору чи злочинців

Також, українців очікує переворот у сфері оформлення соціальної допомоги: що змінюється