Українські пенсіонери повинні бути уважними до всіх змін у своєму житті, адже від цього залежить їхнє матеріальне забезпечення. У Пенсійному фонді України нагадали, що невчасне повідомлення про певні зміни може призвести до призупинення пенсійних виплат.

Згідно з українським законодавством, пенсіонери повинні повідомляти Пенсійний фонд про такі зміни, як отримання нового паспорта (ID-картки), зміна прізвища, зміна ідентифікаційного коду, адреси проживання, а також працевлаштування або звільнення з роботи.

Пенсіонер / фото: Pinterest
Пенсіонер / фото: Pinterest

Про всі ці зміни необхідно повідомляти ПФУ протягом 10 днів, як це передбачено Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій. Зробити це можна особисто, звернувшись до сервісного центру Пенсійного фонду, або онлайн через вебпортал електронних послуг ПФУ, використовуючи кваліфікований електронний підпис (КЕП).

Якщо пенсіонер вчасно не повідомить про зміни, які впливають на розмір або умови отримання пенсії, Пенсійний фонд має право призупинити виплати до з'ясування всіх обставин. Тому дуже важливо стежити за актуальністю всіх своїх документів і вчасно інформувати державні органи про будь-які зміни, що можуть вплинути на виплату пенсій.

Популярні новини зараз
В Україну примчать дощі та теплий вітер: прогноз погоди на вихідні Скільки доведеться платити за газ з 1 жовтня: тарифна сітка від постачальників Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Отже, будьте уважні до свого пенсійного забезпечення, щоб уникнути неприємних сюрпризів.

Нагадаємо, чи зменшать субсидію після отримання разової грошової допомоги

Раніше ми розповідали, що українцям назвали дату, до якої збережуть пільговий тариф на газ

Також вас може зацікавити, що українцям блокують банківські рахунки: через що можна залишитися без копійки