Блакитне паливо найближчим часом не дорожчатиме для побутових споживачів. Як довго ще утримуватимуть пільговий тариф, розповів глава уряду Денис Шмигаль у своєму telegram-каналі.

В Україні продовжили "заморожування" тарифу на газ для населення. Спеціальна пільгова ціна діятиме до 30 квітня 2025 року, тобто до кінця опалювального сезону.

Тарифи на газ Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Так, побутовим споживачам, як і минулої зими, доведеться платити по 7,96 гривні за кубометр.

"Сьогодні Уряд подовжив спеціальну пільгову ціну на газ для виробників тепла й побутових споживачів. Рішення діятиме до 30 квітня 2025 року, тобто до кінця наступного опалювального сезону", - повідомив прем'єр-міністр.

Популярні новини зараз
Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Мер Одеси Геннадій Труханов оформив паспорт РФ та банківську картку у лютому 2022 року: фото документів Кінці з кінцями не зведете: яку пенсію отримають українці
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Чи подорожчає газ у 2025 році?

Згідно з прогнозами Національного банку, поступове зростання тарифів і можливе скасування мораторію може відбутися вже 2025 року. При цьому немає жодних гарантій, що це станеться, адже за умов повномасштабної війни складно давати точні прогнози.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Водночас голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов у нещодавньому інтерв'ю заявив, що реальна ринкова вартість газу в Україні становить близько 15 гривень за кубометр. При цьому він додав, що є прихильником ринкових механізмів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Нафтогаз" розповів, як зменшити платіжки: 5 кроків до економії.

Також наш портал інформував, проблеми з доставкою паперових платіжок: "Нафтогаз" звернувся до споживачів.

Крім того, ми писали, комуналка почне викачувати ще більше грошей: чому може вирости платіжка за доставку газу