В Україні ціни на помідори досягли рекордного рівня, якого не було останні сім років. За даними аналітиків, зараз цей популярний овоч коштує від 35 до 50 гривень за кілограм. Усі ці зміни спричинені кількома факторами, і, на жаль, ситуація може погіршитися.

Перша причина — це різке скорочення врожаю. Літня спека 2024 року змусила українських фермерів втратити значну частину помідорів. Навіть теплиці, які мали захистити врожай, не впоралися з екстремальними умовами. Деякі виробники зазнали катастрофічних втрат, і це відбилося на загальній пропозиції томатів на ринку.

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Друга причина — підвищений попит на овочі. Як оптові компанії, так і роздрібні мережі активно закуповують помідори, що стимулює подальше зростання цін. Зараз томати користуються великим попитом, і це грає на руку продавцям.

Аналітики прогнозують, що ціни на помідори можуть ще більше зрости. Якщо попит продовжуватиме тиснути на ринок, Україна ризикує стати країною з найдорожчими помідорами у регіоні. Уже зараз тільки Польща має дещо вищі ціни на томати.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Фермери переживають, що цей сезон принесе більше збитків, ніж прибутків. Через зниження врожайності багатьом виробникам доведеться переглянути свою стратегію на наступний рік, щоб уникнути подібних втрат.

Нагадаємо, ситуація з хлібом у країні накаляється: може стати дорожче на 20%

Раніше ми розповідали про бички, сардини та шпроти: що відбувається з цінами на популярні рибні консерви

Також, яблука на вагу золота, а виноград удвічі дешевший: супермаркети оновили цінники